19 Ağustos 2011 Cuma

Müslümanların gerileyişinin en büyük sebebi,islam maneviyatından yoksun oluşlarıdır. Maddi vasıtaları kullanmayı beceremeyen bir halk,temel insani manevi değerler tarafından motive edilemediği gibi;islamın hakiki manevi ilkelerinede sahip olamayan bir halk,ne güç ne de liderliği elinde tutabilir. Allah'ın değişmez kanunu önderliği vermek müslümanlardan -muhalifleri islami değerlerden yoksun olanlar bile- temel insani manevi değerlere bağlılık, maddi kaynakların kullanımı gibi konularda kendilerini geçen ve dünyayı yönetmeye daha layık olduklarını iddia eden kafilerden daha üstün olduklarını ortaya koymalarını ister.Eğer müslümanlar bu durumdan şikayet edilecek bir yön görüyorlarsa; o şikayet ve kusuru kendi kendilerine yöneltmeleri gerekir,Allah a karşı değil. Çünkü kendilerini önder mevkiinden indirip uşak haline getiren bu mesafe farkını kapatmak ve eksiklerini tamamlamak için yeniden harekete geçmek kendi elindedir. ' Ahireti isteyip inanmış olarak onun için gerekli çalışmalarda bulunan kimselerin,işte onların çalışmaları şükre değer' (isra-17-19)
Toplumda müslümanlığı elhamdulillah müslümanım demekten ileri gitmeyen bireylerden ziyade bu işe gönül vermiş insanlar bilirler ki, islam adına savaşmak kılıç kuşanıp meydanlara düşmek demek değildir.Darul Harb dediğimiz islamın hüküm sürmediği ve müslümanlara bedevi gözü ile bakılan bu topraklarda inancını var ve bir olan Allahın son olarak gönderdiğine inandığımız İslam dinine varlığını armağan eden insanlar bilir ki; en güzel cihat şekli öğrenmektir. Din uhrevi işlerden ibaret değildir,din doğa üstü metafizik dua yağmur ölüm ve sonrası yaratılış gibi kavramların ötesinde müslüman olduğunu iddia eden bireyler için bir yaşam klavuzudur ve yine müslüman olduğunu söyleyen her bireyin 'bir müslüman nasıl yaşamalıdır?' sorusunun cevabını hayatına mal etmesi şarttır; öğretici furkandır.
Şirkten ve günah konularında,Allah cc bilmem kaç yüz önce inmiş kuranda bugün ve şartlarını bilircesine son derece günceli meşgul edecek ayetler indirmiştir. Suyun kaldırma kuvvetini bilmem kaç yüz yılında bilmem kim bulmuştur diye anlatan fen bilgisi kitaplarından önce kuran; Hz Nuh un Allah ın emri ile yaptığı geminin suyun yüzünde nasıl durduğunu muhteşem edebiyatı ile bize lutfetmiştir.
Kuran ta o günden bu güne sadece 5 vakit namazı,ramazan orucunu,imkanı yetenler için hac vazifesini anneye babaya iyiliği,kocaya itaati anlatmak,bunu bildirmek ve asli vazifesi bu olarak gelmemiştir. Miras hukukunda kuran hükümlerini benimsemeyen '' bunlar eskiden oluyomuş,eskide kaldı,bu yasalar eskinin yasalarıydı,günümüz başka,artık devir değişti,artık çağdaşlaştık,artık demokratiğiz,artık laikiz,aaa biz yobaz mıyız,yok biz ilerici insanlarız'' deyip,hüküm konularında TC nin anayasını benimseyen bu gözlerine perde inmiş insanlar bilmeliler ki; dediğim gibi kuran sadece namazı ve iyi kalpli olmayı emretmek için inmemiştir. 6000 küsür ayetin her lafzı bize canımızı bağışlayan yüce ve merhametli Rabb tarafından ayrı ayrı muhteşem bir edebiyatla motiflenmiştir.Madem zaman değişti,kuran ayetleri ozamanın şartlarına göre o insanlar için indi.Namazda onlara inmişti,kılmaya gerek yok.Oruçta 1400 yıl evvel Efendimiz sav in ümmetine inmişti onlara farzdı,bize farz değil..Beyninize edeyim dicem ama olmaz,çünkü Rabb bildiriyor ki; hatemAllahu yani kalpleri mühürlüdür. Tam metni şöyledir ''Hür iradeye, özgürce seçme hakkına sahipken, sana ve Kur’ân’a itibar etmemeleri, inkârları sebebiyle, Allah onların kalplerini, kafalarını anlayışsız, kulaklarını duyarsız hale getirir. Gözlerinde de bir perde vardır, basiretleri bağlanmıştır. Büyük bir cezayı hak etmişlerdir''
Rab dilemeden görmek mümkün değildir,hidayette bu demektir.Allaha TAM iman ancak böyle olur.
Fazla sakin davrandım.Başlatmayınız demokrasinize.ÇAĞDAŞLIK diye kendinizi yırtarken 85 yılda gelinen noktaya bi bakın! Saçma sapan herşeyden bi haber geleceğini kazanma dayatmaları ile ortalığa salınan düşüncesiz insan yığını. Allahtan hakkı ile korkan bir toplum.. Allah ın vaadidir dinine yardım edene yardım edeceğini beyan eder kutsi hadiste. Neyse yazcam yine. =P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder